فن پومودورو یا تکنیک پومودورو Pomodoro Technique یکی از روش های مدیریت زمان به منظور افزایش بهره وری در کار و مطالعه و ابداع شده توسط فرانسیسکو سیریلو Fransisco Cirillo است. در تکنیک پومودورو باز هم کارها را در بسته های زمانی کوچکتر تقسیم می کنیم. بر طبق این روش بهترین تکه زمانی برای کارکردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درست کردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است. فرد پس از ۲۵ دقیقه کار باید برای مدت کوتاهی مثلاً ۳ تا ۵ دقیقه استراحت کند.
در فن پومودورو ، هر بازه زمانی ۲۵ دقیقهای یک پومودورو نامیده می شود و پس از هر چهار پومودورو یک استراحت طولانی تر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ای وجود دارد.
در فن پومودورو یا همان تکنیک پومودورو شش اصل و مرحله وجود دارد:
سیریلو که یک نوآور و کارگشا در زمینه فنون بهبود فرایند شناخته می شود این فن را در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی به دنبال تحقیقات در زمینه بهبود عادت های مطالعه خودش معرفی کرد. ایده اصلی این روش این است که استراحت های مکرر میتواند به چابکی ذهن کمک کند.
همان طور که ملاحظه می کنید، این بازه های زمانی با سیکل های انرژی ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه کاملاً منطبق است. سکیل های انرژی ۹۰ دقیقه تا ۱۲۰ دقیقه بهترین بازه های زمانی برای انجام فعالیت ها هستند که در این بازه ها انسان دارای بالاترین میزان انرژی و عملکرد است. بعد از هر سیکل انرژی ۹۰ الی ۱۲۰ دقیقه شخص باید به طور کامل دست از کار بکشد و حتماً استراحت کند.
دوست عزیز، نظر شما در مورد محتوای این مقاله چیست؟
آیا شما در کارهای خود از فن پومودورو استفاده می کنید؟ اثر بخشی آن را ملاحظه کرده اید؟
خوشحال می شویم نقطه نظرات خود را با ما و دوستان دیگر در میان بگذارید؟
برگرفته از کتاب بهره وری ۱۰۰۰%
انتشار مطلب ” به کارگیری فن پومودورو یا تکنیک پومودورو برای افزایش بهره وری در مدیریت زمان ” با ذکر منبع و دادن لینک بلامانع است.